قوانین ازدواج و طلاق در استرالیا

در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی اجمالی درباره قوانین ازدواج و طلاق در استرالیا خدمت شما ارائه نماییم. خوب است بدانید که قوانین مربوط به ازدواج زوجین و پارتنرها در استرالیا، هم فدرال هستند و هم ایالتی. یعنی در این زمینه هم قوانین فدرال وجود دارد، و هر ایالت نیز ممکن است قوانینی مجزا در این زمینه داشته باشد. 

 

قانون ازدواج در استرالیا

قانون ازدواج در استرالیا مصوب سال 1961 است و یک قانون فدرال است. بر اساس این قانون ازدواج به هم پیوستن دو نفر تعریف می شود. جالب است بدانید که قانون ازدواج دو فرد همجنس در سال 2017 در استرالیا به تصویب رسید. دو فرد برای ازدواج باید شرایط خاصی داشته باشند. به عنوان مثال باید حداقل 18 سال تمام سن داشته باشند و یا اگر زیر 18 سال باشند، باید اجازۀ والدین خود را اخذ نمایند و همزمان با کس دیگری رابطۀ نزدیک نداشته باشند و یا با کس دیگری ازدواج نکرده باشند. 

 

رابطه پارتنرها یا رابطه دی فکتو (De Facto Relationships)  در استرالیا 

در استرالیا قوانین مربوط به رابطۀ دو پارتنر به لحاظ حقوقی خیلی شبیه رابطه دو نفر است که با هم ازدواج رسمی کرده‌اند. از نظر قوانین استرالیا دونفری که با هم زیر یک سقف زندگی می‌کنند پارتنر محسوب می‌شوند صرف‌نظر اینکه هم‌جنس باشند یا از دو جنس مخالف. مدت رابطه، وابستگی مالی طرفین به همدیگر و وجود یا عدم وجود فرزند از عواملی هستند که در تشخیص دادگاه برای پارتنر بودن یا نبودن دو فرد تأثیر دارد.  پارتنرها می‌توانند قراردادی تحت عنوان cohabitation agreement  امضا کنند که طی آن حقوق و وظایف هر یک از پارتنرها در آن مشخص شود.  

 

رابطه همجنسگرایان در استرالیا

همجنسگرایان نیز می‌توانند ازدواج خود را در استرالیا به ثبت برسانند و حقوق و وظایفی شبیه حقوق و وظایف مربوط به زوج‌های غیرهمجنس دارند. زوج‌های همجنس‌گرا هم می توانند همانند پارتنرها قرارداد cohabitation agreement  امضا کنند تا حقوق و وظایف هر یک مشخص شود. 

 

حقوق و وظایف زوجین یا پارتنرها در استرالیا 

زوج‌های متأهل و پارتنرها حقوق و وظایف مشابهی در استرالیا دارند. این حقوق و وظایف شامل مسائل مالی، تقسیم اموال و حقوق مربوط به ارث است و در صورت مهجوریت یکی از زوجین و پارتنرها، زوج یا پارتنر دیگر حق صمیم‌گیری برای وی دارد. البته قوانین مربوط به ارث و مسائل مالی در هر ایالت با ایالت دیگر استرالیا فرق دارد. 

به‌رسمیت‌شناختن رابطه زوجین در استرالیا

رابطه زوجیت و پارتنرها باید در منطقه‌ای که زوجین یا دو پارتنر زندگی می‌کنند، به ثبت برسد تا زوجین بتوانند از حقوق و مزایای مربوط به رابطۀ ازدواج یا پارتنرها بهره ببرند و استفاده نمایند. به‌عنوان‌مثال، زوجین نسبت به هم وظایف و تعهدات مالی دارند و می‌توانند در شرایط خاص برای همدیگر تصمیمات پزشکی بگیرند. 

 

قوانین مربوط به طلاق یا جدایی پارتنرها در استرالیا 

درصورتی‌که زوجین بخواهند از هم جدا شوند می‌توانند از طریق دادگاه خانواده یا دادگاه فدرال تقاضای طلاق نمایند. برای طلاق باید زوجین 12 ماه از هم جدا باشند. پاتنرها هم می توانند طی یک فرایند قانونی از هم جدا شوند که شامل یک توافق رسمی یا ارائه تقاضا به دادگاه است.  روال معمول به این صورت است که دادگاه رای به تقسیم بالسویه اموال بین زوجین یا پارتنرها می دهد و تصمیم دادگاه بسته به مدتی دارد که طرفین با هم زندگی کرده اند. 

 

حقوق مربوط به فرزندان

در حقوق خانواده استرالیا منافع و آسایش فرزندان و کودکان در اولویت است. زوجین چه با هم ازدواج کرده باشند و چه پارتنر باشند نسبت به فرزندان خود حقوق و مسئولیت‌هایی دارند که شامل حق حضانت، ملاقات با فرزند و حمایت مالی است. دادگاه خانواده و دادگاه فدرال حق تصمیم‌گیری درباره حضانت و فرزند و امور مربوط به حمایت از فرزندان دارند.  اگر زوجین و یا پارتنرها در مورد موارد مربوط به فرزند به توافق نرسند، می‌توانند از دادگاه درخواست کنند که در این مورد مداخله نماید. 

 

ازدواج از راه دور در استرالیا (overseas relationships)

استرالیا زمانی روابط و ازدواج از راه دور را به رسمیت می شناسد که این ازدواج به‌صورت رسمی در کشور مبدأ ثبت شده باشد. درصورتی‌که رابطه زوجیت و پارتنرها در کشور مبدأ ثبت شده باشد، زوجین از حقوق و وظایفی مشابه ازدواج و روابط ثبت شده در خاک استرالیا برخوردارند. 

 

توجه داشته باشید که مطالب فوق مطالب کلی درباره قانون حمایت از خانواده و پارتنرها در استرالیا است. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر حتماً با یک وکیل مشورت نمایید. 

 

ترجمه مدارک مربوط به ازدواج و طلاق با مهر ناتی استرالیا

اگر مدارکی مربوط به مسائل خانوادگی مثل سند ازدواج یا طلاق یا حضانت فرزند یا… دارید، ما می‌توانیم مدارک شما را با مهر ناتی استرالیا برای شما ترجمه کنیم تا بتوانید در صورت لزوم در ادارات و سازمان‌ها و محاکم داخل کشور از آنها استفاده کنید. توجه داشته باشید که اگر نیاز به ترجمه رسمی مدارک خود که در استرالیا تنظیم شده‌اند دارید، باید مدارکتان به تأیید سفارت یا کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استرالیا رسیده باشد.